Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Νόσος Αλτσχάιμερ – Η πρόκληση του 21ου αιώνα


   Την Τετάρτη, στις 30 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου "Απόλλων", πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετική με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, κ. Μάγδα Τσολάκη- νευρολόγος, ψυχίατρος και θεολόγος.
   Η παρουσίαση της κ. Τσολάκη ήταν εξαιρετική. Αναφέρθηκε σε όλες τις διαστάσεις της νόσου, με λόγο άμεσο, μεστό και περιεκτικό. Ανέλυσε θέματα επιστημονικά και εξειδικευμένα, με τρόπο προσιτό στο ευρύ κοινό. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε και η ολιστική της θεώρηση, βάσει της οποίας προσέγγισε τη νόσο. Σπάνια συναντάμε επιστήμονες σαν την κ. Τσολάκη. Είναι, πραγματικά, άξια συγχαρητηρίων.
   Την κ. Μάγδα Τσολάκη προσκάλεσαν ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο του νησιού.
   Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 14 Απριλίου και ώρα 11 π.μ., θα έχω τη χαρά να φιλοξενήσω- τηλεφωνικά- την κ. Τσολάκη στη ραδιοφωνική μου εκπομπή «Με Θέμα & Πνεύμα… Ελεύθερο!». Δίνουμε ραντεβού, λοιπόν, στον αέρα της ραδιοφωνικής συχνότητας «LefkadaNews», που εκπέμπει μέσω ίντερνετ, προκειμένου να ενημερωθούμε για τη νόσο Αλτσχάιμερ, την πιο συχνή μορφή άνοιας. Συντονιστείτε!
Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου