Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την «Αντιμετώπιση Τραυματία»


   
   Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 4 Απριλίου, στο ξενοδοχείο "Ionian Blue", στη Νικιάνα Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την "Αντιμετώπιση Τραυματία". Το σεμινάριο οργάνωσε ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Λευκάδας (ΣΥ.ΜΟ.Λ.), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο "Φίλανδρο" και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.
   Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου, η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κ. Βασιλική Κατωπόδη αναφέρθηκε στη "Διαχείριση κρίσεων και κινδύνων στα ατυχήματα", ενώ ο επόμενος εισηγητής, κ. Σπύρος Μαραγκός, ορθοπαιδικός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα της "Αντιμετώπισης πολυτραυματία".
   Τις εισηγήσεις ακολούθησε το πρακτικό μέρος, κατά το οποίο παρακολουθήσαμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε εμπράκτως στην περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουμε κάποιον τραυματία.
   Γιατί: "Και εγώ, και εσύ, μπορούμε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Κάπου στο Νοσοκομείο... στο δρόμο... Εκεί που πολλές φορές είναι τα σύνορα της ζωής και του θανάτου. Οι γνώσεις μας- οι σωστές βέβαια- είναι τα εφόδιά μας".

Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου