Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πέτρος Τυρολόγος: Ένας Περιπετειώδης Αθλητής!




    
   Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου- που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά- άλλοι απέδρασαν για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν, κι άλλοι για να αθληθούν! Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Λευκαδίτης Πέτρος Τυρολόγος, ο οποίος ασχολείται με τον πρωταθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις. Ένας αθλητής που προπονείται ακούραστα κι αθόρυβα, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες των αγώνων περιπέτειας που συμμετέχει κάθε φορά.
   Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του ήταν στον "Άθλο Τζουμέρκων", σ' έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε το προαναφερόμενο σαββατοκύριακο, για δέκατη συνεχή χρονιά, με αφετηρία και τερματισμό τα Άγναντα του Νομού Άρτας, που ανήκουν στο Δήμο κεντρικών Τζουμέρκων.
   Ο "Άθλος Τζουμέρκων 2011" περιελάμβανε το αγώνισμα του Rafting, το μαραθώνιο αγώνα της ορεινής ποδηλασίας 63 χιλιομέτρων και 2.673 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, καθώς και τον ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 23 χιλιομέτρων και 1.795 μέτρων υψομετρικής διαφοράς. Όλα αυτά μέσα σε δύο μόλις ημέρες, διασχίζοντας τα καταπράσινα τοπία- και συνάμα τα δύσβατα σημεία- της περιοχής των Τζουμέρκων.
   Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 166 αθλητές και αθλήτριες, όλοι και όλες λάτρεις της περιπέτειας, των συγκινήσεων, μα και των απαιτήσεών της.
   Στο σύνολο του αγώνα, επικράτησε τελικά νικητής ο συμπατριώτης μας Πέτρος Τυρολόγος, με αρκετή διαφορά μάλιστα από το δεύτερο και τον τρίτο αθλητή. Βέβαια, σε αυτούς τους αγώνες δεν μετρά τόσο ο χρόνος κι η επίδοση, όσο η προσπάθεια που καταβάλλει ο αθλητής!
   Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Πέτρο Τυρολόγο, απ' όλες τις απόψεις! Συγχαρητήρια & εις ανώτερα!

Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου