Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού, κ. Τάσος Γαζής, στα "Νέα της Λευκάδας" - Μέρος Β'

    
   Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Τάσος Γαζής- Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού του ενιαίου Δήμου Λευκάδας- αναφέρθηκε στο ρόλο και τις αρμοδιότητές του, όπως και σε θέματα διαδικαστικά και διοικητικά, τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικρατικού σχηματισμού και των νόμων του. Ακολουθεί, το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που αν θέλετε τη γνώμη μου, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.     
         
- Μ.Β.: Ο Δήμος Λευκάδας οφείλει αρκετά χρήματα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, το οποίο με τη σειρά του τα οφείλει σε ντόπιους επιχειρηματίες, εδώ και αρκετό καιρό. Η τοπική αγορά διαμαρτύρεται. Τι προγραμματισμός υπάρχει προς την κατεύθυνση αυτή?
- Τ.Γ.: Οι οφειλές του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας προς τρίτους ανέρχονται στο ποσό των 101.714,95 Ευρώ. Βέβαια, μετά από την ενοποίηση της όλης δραστηριότητας, έχουμε και τις οφειλές του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σφακιωτών, ύψους 26.560,35 Ευρώ, και τις οφειλές του Πνευματικού Κέντρου Απολλωνίων που φτάνουν στα 76.989,71 Ευρώ. Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρυάς δεν υπάρχουν οφειλές. Επομένως, έχουμε ένα σύνολο 205.265,01 Ευρώ. Αυτές είναι οι οφειλές του τομέα του πολιτισμού, οι οποίες προέρχονται από το γεγονός ότι, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, ένα Πνευματικό Κέντρο- όχι μόνο το δικό μας, οποιοδήποτε Πνευματικό Κέντρο- έχει δύο πυλώνες εσόδων. Ο πρώτος πυλώνας είναι εξωτερικού χαρακτήρα. Προέρχεται είτε από επιχορηγήσεις, είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Υπουργείο, είτε από κάποιον ιδιώτη που μπορεί να δώσει κάποιο ποσό υπέρ του Πνευματικού Κέντρου. Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο Δήμος. Όλοι οι Δήμοι, σε όλη την επικράτεια, επιχορηγούν τα Πνευματικά Κέντρα με κάποια ποσά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Ο Δήμος Λευκάδας το 2010 είχε προβλήματα χρηματοδότησης από το Υπουργείο. Όλες οι χρηματοδοτήσεις είχαν μειωθεί κατά πολύ. Επίσης, ο Δήμος Λευκάδας έχει από χρόνια καθιερώσει να χρηματοδοτείται το Πνευματικό Κέντρο από τις πιστώσεις της λεγόμενης ΣΑΤΑ. Είναι μία ειδική πίστωση που δίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για επενδύσεις και έργα στους Δήμους και στις πρώην Κοινότητες όλης της χώρας. Και αυτή η ΣΑΤΑ ήταν μειωμένη. Επομένως, με μειωμένα τα έσοδα του, ο Δήμος έδωσε πολύ λίγα χρήματα πέρσι στο Πνευματικό Κέντρο. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα των οφειλών που σας ανέφερα προηγουμένως. Γενικά, όμως, οι υποχρεώσεις του Δήμου προς το Πνευματικό Κέντρο, και αναφέρομαι στα στοιχεία του πρώην Δήμου Λευκάδας, δεν τηρούνταν στο ακέραιο. Επομένως, έχουμε, και από τα προηγούμενα χρόνια- και από το 2007, και από το 2008, και από το 2009-, υπεσχημένα χρήματα του Δήμου προς το Πνευματικό Κέντρο που δεν δόθηκαν ποτέ. Οπότε, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας κινείται στα όριά του. Ισορροπεί μεταξύ εσόδων που πρέπει να πάρει και δεν παίρνει, και εξόδων που πρέπει να κάνει και δεν μπορεί να κάνει. Αυτή όλη η ανισορροπία δημιουργεί σήμερα το πρόβλημα ότι παραλαμβάνουμε ένα Πνευματικό Κέντρο- μαζί με τα υπόλοιπα των πρώην Δήμων- με ένα χρέος της τάξης αυτής που σας ανέφερα.
 
- Μ.Β.: Τι προβλέπεται να γίνει, όμως, με όλες αυτές τις οικονομικές υποχρεώσεις που παραμένουν εκκρεμείς?
- Τ.Γ.: Θα ενταχθούν στο νέο προϋπολογισμό- ο οποίος θα καθυστερήσει λόγω των διοικητικών διαδικασιών που σας περιέγραψα (Μέρος Α΄)-, που τον βλέπω να γίνεται γύρω στο Πάσχα. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει μία προσπάθεια όλων μας- και ιδιαίτερα εμένα που είμαι ο επιφορτισμένος κι ο αρμόδιος για το θέμα- να δούμε πόσο κομμάτι της πίτας από τα χρήματα του προϋπολογισμού, μπορεί να πάρει το Πνευματικό Κέντρο. Πάντως, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, διότι, σύμφωνα με μια πρώτη εικόνα που έχω, τα οικονομικά είναι εξαιρετικά δύσκολα. 
   
- Μ.Β.: Σε δύο μήνες έρχεται το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, ως είθισται, πρέπει ν’ αρχίσουν οι Γιορτές Λόγου και Τέχνης. Έχει γίνει σχετικός σχεδιασμός τόσο για τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης, όσο και για το Φολκλορικό Φεστιβάλ?
- Τ.Γ.: Πριν από λίγες μέρες, κλείσαμε την προσπάθεια που κάναμε για το καρναβάλι. Από την επόμενη μέρα, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να οργανώσουμε το Διεθνές Φεστιβάλ. Όχι μόνο αυτό, αλλά και να καταγράψουμε, να αξιολογήσουμε και να συντονίσουμε εκδηλώσεις που γίνονταν και πρέπει να γίνουν σε όλη την περιφέρεια του ενιαίου πλέον Δήμου Λευκάδας. Θα γίνει το Φεστιβάλ, όπως γινόταν τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία γι’ αυτό. Και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και νέα στοιχεία. Πώς θα γίνει αυτό? Εμείς, στον προϋπολογισμό μας θα βάλουμε τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, θα βάλουμε τα λειτουργικά μας έξοδα που είναι σημαντικά, και θα βάλουμε και τον προγραμματισμό μας- μεταφρασμένο σε χρήματα- και του Φεστιβάλ και των άλλων εκδηλώσεων που πρέπει να γίνουν και καλύπτονται και χρηματοδοτούνται συνήθως από το Πνευματικό Κέντρο.
     
- Μ.Β.: Όσον αφορά στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης, τι έχετε προγραμματίσει?
- Τ.Γ.: Για τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω νούμερα. Έχω πλήρη γνώση των εξόδων και των υποχρεώσεων που προκύπτουν. Είναι υψηλές. Υπάρχουν πράγματα που γινόταν και θα γίνουν. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία γι’ αυτό.

- Μ.Β.: Να σας ρωτήσω πιο συγκεκριμένα: θα πραγματοποιηθούν φέτος παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός»?
- Τ.Γ.: Αυτό είναι μέσα στη σκέψη μας. Με επιφύλαξη, θα σας πω ότι υπάρχει μία περίπτωση να μην λειτουργήσει το Κηποθέατρο φέτος, διότι είναι σε εξέλιξη η εργολαβία για την αποκατάσταση της οικίας του Άγγελου Σικελιανού, που είναι εφαπτόμενη του Κηποθέατρου και μπορεί κι αυτό να εμπλέκεται στις εργασίες.

- Μ.Β.: Πότε, δηλαδή, θα αρχίσουν οι εργασίες?
- Τ.Γ.: Μέσα στους επόμενους μήνες. Προς το καλοκαίρι κινείται η Εθνική Τράπεζα να ξεκινήσει τα έργα. Εμείς δεν εμποδίζουμε αυτή την εξέλιξη. Έχουμε, ήδη, στο μυαλό μας κι έχουμε αρχίσει να σχηματοποιούμε τη μεταφορά των εκδηλώσεων που γινόταν στο Κηποθέατρο και των Γιορτών Λόγου και Τέχνης, σε νέο χώρο. Επιτρέψτε μου να μην πω τίποτα περισσότερο. Θα ανακοινωθεί προσεχώς. Πάντως, θα προσπαθήσουμε, και εγώ και ο Δήμαρχος, να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο κομμάτι του πολιτισμού, διότι ο πολιτισμός είναι η βιτρίνα του Δήμου μας. Ο πολιτισμός είναι αναγκαίος ιδιαίτερα σήμερα. Πολιτισμός, όμως, χωρίς χρήματα δεν γίνεται. Δεν μιλώ για σπατάλες, δεν μιλώ για μεγάλα έξοδα, μιλώ για τα απαραίτητα. Με τα χρήματα αυτά δεν θα πληρώσουμε τον κόσμο για να παράγει πολιτισμό. Θα δημιουργήσουμε συνθήκες- ήχο, σκηνικά, μετακινήσεις- για να έρθει ο κόσμος να δώσει παραστάσεις και να δημιουργήσει επάνω στον τομέα του πολιτισμού. Δεν θα είναι έξοδα αμοιβών, είτε δικών μας, είτε του Πνευματικού Κέντρου, είτε τρίτων. Είναι έξοδα απαραίτητα για να μπορεί να στηθεί μια παράσταση. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μην στερήσουμε από το λαό της Λευκάδας τίποτα από αυτά που απολάμβανε ως τώρα, παρά τη μεγάλη οικονομική στενότητα που υπάρχει. Και να προσθέσουμε κι εμείς- στο μέτρο που μπορούμε- νέες εικόνες και νέες ιδέες στο κομμάτι του πολιτισμού.

- Μ.Β.: Με το Θέατρο της Λευκάδας- που μου φαίνεται ότι σαν να μοιάζει η ιστορία του με αυτή του Γεφυριού της Άρτας- πού βρισκόμαστε?
- Τ.Γ.: Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται ο Δήμαρχος και οι τεχνικοί του Δήμου. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω. Έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν και υπάρχει μια στασιμότητα.

- Μ.Β.: Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, σημαντικός είναι και ο ρόλος του έμψυχου δυναμικού. Το Πνευματικό Κέντρο είναι επαρκώς στελεχωμένο? Με άλλα λόγια, το ανθρώπινο δυναμικό του είναι αρκετό για την πραγματοποίηση των στόχων του?
- Τ.Γ.: Το Πνευματικό Κέντρο έχει το φύλακα άγγελο του, την κ. Διδώ Βερυκίου, μόνιμη υπάλληλο. Έχει ένα δεύτερο υπάλληλο ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από 1ης Μαρτίου, κι έναν συμβασιούχο- με stage- που λήγει η σύμβασή του στις 30 Ιουνίου. Αυτό είναι το δυναμικό του Πνευματικού Κέντρου. Συν ένα βιβλιοθηκάριο στη Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη και δύο υπαλλήλους σε δύο βιβλιοθήκες, στους Σφακιώτες και τον Άγιο Πέτρο.

- Μ.Β.: Θεωρείτε ότι είναι αρκετοί- τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά?
- Τ.Γ.: Για αυτά που σκεφτόμαστε για το μέλλον, χρειάζεται ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Έχω μιλήσει με το Δήμαρχο και προβλέπεται να ενισχυθεί. Τουλάχιστον από έμψυχο υλικό έχουμε όλες τις δυνατότητες να δουλέψουμε όπως πρέπει.

- Μ.Β.: Τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούσασταν στο Δήμο Ελλομένου, με αποτέλεσμα μία μεγάλη μερίδα πληθυσμού, στην πόλη της Λευκάδας, να μην σας γνωρίζει. Όπως δεν γνωρίζει και αν διαθέτετε πρότερη σχέση και εμπειρία σχετική με τον τομέα του πολιτισμού. Κοντολογίς, σας αντιμετωπίζουν με μία διάθεση καχυποψίας και δυσπιστίας. Τι απαντάτε?
- Τ.Γ.: Να περιμένουν να δουν τι θα κάνουμε. Δέχομαι αυτά που λέτε, διότι πράγματι μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί με το Πνευματικό Κέντρο εδώ στη Λευκάδα. Είμαι νεόφερτος. Έχω, βέβαια, μια δραστηριότητα για πολλά χρόνια- πάνω από δέκα- σε πολιτιστικά θέματα μέσω ενός συλλόγου που είμαι πρόεδρος, αλλά και μέσα από τις παλιές μου ιδιότητες σαν πρόεδρος της Κοινότητας στο Νυδρί, αντιδήμαρχος Ελλομένου, δημοτικός σύμβουλος, νομαρχιακός σύμβουλος, και όπως είπα και σαν μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αλέξανδρος» στο Νυδρί. Έχω μία εμπειρία. Έχω γυρίσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι, και το αντιμετώπισα πρώτη φορά με το καρναβάλι, ότι έχω μία πολύ μικρή σχέση με τη νοοτροπία της πόλης της Λευκάδας σε ό,τι αφορά το καρναβάλι. Και οπωσδήποτε δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα ενεργά με το Διεθνές Φεστιβάλ. Αν και το παρακολουθώ όλα τα χρόνια. Σίγουρα υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μου που βλέπουν την τοποθέτησή μου σαν αρμόδιος πολιτισμού με δυσπιστία, με επιφύλαξη. Δεν θα έλεγα, όμως, ότι είναι αρνητικοί, διότι υπάρχει μία φήμη ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να αξιοποιηθώ σε αυτό το κομμάτι. Αυτή φαντάζομαι ήταν και η σκέψη του Δημάρχου που μου πρότεινε από την πρώτη στιγμή και με μεγάλη επιμονή να αναλάβω αυτό το κομμάτι. Αντιμετωπίζω όλα αυτά τα θέματα με την πολιτική διάσταση, αλλά και με τη διάσταση του Λευκαδίτη που ζει δεκαετίες ολόκληρες στη Λευκάδα, στο Νυδρί βέβαια, αλλά και στην πόλη. Έχω πάρα πολλούς φίλους, πολλές γνωριμίες στο κομμάτι αυτό του πολιτισμού, και πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα μαζέψω και θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Η απάντησή μου είναι ότι θα κριθώ από το Σεπτέμβριο και μετά. Θα παρακαλούσα όλους τους εμπλεκόμενους και όλους τους φορείς του πολιτισμού κι εσάς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, να περιμένετε να δείτε τις προτάσεις και τις δραστηριότητες μας το καλοκαίρι- ιδιαίτερα για το Διεθνές Φεστιβάλ-, αλλά και τις εκδηλώσεις μας στους πρώην Δήμους της περιφέρειας. Στο σημείο αυτό να πω ότι θέλουμε τη συνεργασία, τη συμπαράσταση και την εποικοδομητική κριτική των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε το Σεπτέμβριο, να κάνουμε έναν απολογισμό και να μου πείτε πού πήγαμε στραβά και πού μπορούμε να διορθωθούμε. Όπως αντιλαμβάνεστε εγώ είμαι πολιτικό πρόσωπο. Δεκαέξι χρόνια υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης πάντοτε, με πολύ καλή σχέση με τον κόσμο που με στηρίζει τόσα χρόνια και με βγάζει πρώτο σε όλες τις εκλογές. Οπότε έχω πολιτική θεώρηση όλων των πραγμάτων. Όχι κομματική, πολιτική θεώρηση και μέσω αυτής μπορώ να διαχειριστώ οποιοδήποτε θέμα     

- Μ.Β.: Τι εννοείτε με τον όρο «πολιτική θεώρηση»?
- Τ.Γ.: Εννοώ ότι όλα, ακόμη και ο πολιτισμός και ο τουρισμός, ή ακόμη κι αν είχα αρμοδιότητες και στην ύδρευση και σε τεχνικά θέματα, άσχετα αν έχω σπουδάσει ή όχι αυτά τα θέματα, η πολιτική μου παρουσία δεκαέξι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία ζω και την αγαπώ, μου δίνει τις δυνάμεις, τη δυνατότητα και τις γνώσεις να ανταπεξέρχομαι σε οποιαδήποτε αποστολή μου ανατεθεί. Αυτό πιστεύω για τον εαυτό μου. Και πιστεύω ότι ο πολιτισμός είναι μία πρόκληση για μένα και είμαι αισιόδοξος μέσα μου ότι θα τα καταφέρω. Θα τα καταφέρω να γίνω αποδεκτός απ’ αυτόν τον κόσμο που με βλέπει με επιφύλαξη. Θα τα καταφέρω να φέρω το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας στα βήματα που ακολουθούσε έως τώρα και να τα βελτιώσω. Θα τα καταφέρω να συγκεράσω νοοτροπίες, απόψεις και ιδέες. Δεν έχει γίνει έως τώρα προσπάθεια να έχουμε τα ίδια γούστα πολιτιστικού ενδιαφέροντος ο Βασιλικιώτης ή ο άνθρωπος από τον Άγιο Πέτρο ή από τον Κάλαμο, με το δημότη της πόλης της Λευκάδας. Όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μία γραμμή.

- Μ.Β.: Θα λειτουργήσετε, δηλαδή, σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ πόλης και περιφέρειας. Αυτό, όμως, που μας λέτε- ότι πρέπει να μπουν όλα σε μία γραμμή- ενδέχεται να θεωρηθεί ότι υποτιμάτε ή μάλλον αδικείτε την ιστορία της πόλεως, που είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από την αντίστοιχη της περιφέρειας. Πάντα, άλλωστε, υπήρχε μία άγραφη, μία άτυπη κόντρα μεταξύ των κατοίκων της «χώρας» και των κατοίκων εκτός αυτής.    
- Τ.Γ.: Αυτό που είπα είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να λειτουργεί με όλες του τις αισθήσεις. Πρέπει να αφουγκράζεται και τον κάτοικο της Λευκάδας, και τον παλιό Λευκαδίτη, και τον κάτοικο της Βασιλικής, και το δημότη της Καρυάς, και το δημότη από τον Καστό και το Νυδριώτη. Όλοι αυτοί πρέπει να δουλέψουν σε μία κατεύθυνση. Όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Όλοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς. Φυσικά, η πόλη της Λευκάδας έχει την πρωτοκαθεδρία. Έχει μια παράδοση και μια κουλτούρα στον πολιτισμό πάρα πολύ μεγάλη. Το γνωρίζω το θέμα. Και πιστεύω ότι θα είναι πρωτοπόρος, οδηγός και καθοδηγητής η πόλη της Λευκάδας, σε θέματα πολιτισμού. Αυτή η προσπάθεια, λόγω του Καλλικράτη, είναι ενιαία. Πρέπει να ασχοληθώ και με το χωριάτικο γάμο της Καρυάς, και με εκδηλώσεις στη Βασιλική, στο Νυδρί και να δημιουργήσουμε και εκδηλώσεις, αν όχι φέτος τα επόμενα χρόνια, και στον Κάλαμο και στον Καστό. Διότι είμαστε στο ίδιο καράβι. Θα είναι άδικο και επιζήμιο για το Δήμο μας, και  για τον τομέα του πολιτισμού, εάν δεν πάμε όλοι μαζί σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια. Και ζητώ, βέβαια, την κατανόηση και τη συμπαράσταση όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στον πολιτισμό. Κι αν κάτι δεν το κάνουμε φέτος, στην τρέχουσα περίοδο, θα μπορέσουμε να το κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Εφόσον ο Δήμαρχος μου εμπιστευτεί, μέχρι το τέλος της Δημαρχιακής περιόδου, να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό.         

- Μ.Β.: Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, τις επιπλέον δυσκολίες του νέου καλλικρατικού Δήμου, ποιο υπολογίζετε να είναι το ύψος των κονδυλίων και σε ποιους πολιτιστικούς τομείς θα κατανεμηθούν?
- Τ.Γ.: Έχουμε συζητήσει το θέμα με το Δήμαρχο, ο οποίος έχει μια μεγάλη ευαισθησία για θέματα πολιτισμού και τουρισμού. Όταν αναφερόμαστε σε κονδύλια, ο κόσμος φαντάζεται τεράστια ποσά. Η σκέψη η δική μου, που θα τεθεί σαν πρόταση, είναι ότι θα καλυφθεί οπωσδήποτε ένα κόστος για το Διεθνές Φεστιβάλ. Θα καλυφθούν εκδηλώσεις παραδοσιακές που γίνονταν στις δημοτικές ενότητες. Για παράδειγμα, ο χωριάτικος γάμος της Καρυάς. Και θα μοιράσουμε τις υπόλοιπες δυνατότητές μας σε όλο το φάσμα του πολιτισμού. Είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι χορευτικά, είτε είναι παράδοση, είτε είναι θέατρο. Βεβαίως, ετοιμαζόμαστε και για τις εκδηλώσεις του 2012, που συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ. Φολκλόρ. Έχουμε την πολύτιμη συμπαράσταση από τον απερχόμενο Διευθύνοντα του Πνευματικού Κέντρου τον κ. Θερμό, που σε συνεργασία μαζί του και με άλλους φορείς θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε μια λαμπρή εκδήλωση για να τιμήσουμε τα πενήντα χρόνια του Φεστιβάλ.

- Μ.Β.: Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε. Να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.   
- Τ.Γ.: Να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την κουβέντα μας. Κι ήθελα να τονίσω ότι αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη. Δεν το αγνοώ. Το αξίωμα που κατέχω είναι τιμητικό. Είναι άμισθο και τιμητικό. Ήρθα για να προσφέρω. Με εντολή του Δημάρχου. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Θα τα καταφέρω, όμως, με τη συμπαράσταση των φορέων που ασχολούνται με τον πολιτισμό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δεν έχουμε διακρίσεις, δεν υπάρχει παραγοντισμός. Είναι όλα τα σωματεία, όλοι οι ιστορικοί σύλλογοι της πόλης της Λευκάδας, οι σύλλογοι της περιφέρειας, όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν, ευπρόσδεκτοι. Η πόρτα του Πνευματικού Κέντρου είναι ανοιχτή για όλους. Πιστεύω ότι με τις δυνατότητες που έχουμε, θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου