Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το Κέντρο Εκπαίδευσης «Μόρφωση» Στηρίζει το Φιλόπτωχο Ταμείο




   Την Παρασκευή το απόγευμα, στις 15 Απριλίου, η διεύθυνση, οι καθηγητές, οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης "Morfosi" άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις τους, για να επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο.
   Ο σκοπός της επισκέψεως τους ήταν ευγενής και καλόκαρδος. Είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τα διαθέσουν υπέρ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
   Ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Μαυρομάτης ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το ενδιαφέρον και το ζήλο που επέδειξαν οι μαθητές του Κέντρου, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες προμήθειες. Επιπλέον, αναφερόμενος στην κρίση, υποστήριξε ότι έχει κυρίως πλήξει τις ανθρώπινες αρχές κι αξίες, και συνέστησε- εν όψει και των Άγιων Ημερών που έρχονται- "Ανάσταση Συνειδήσεων".
   Από τη μεριά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος καλοδέχτηκε και ευχαρίστησε όλους για αυτήν τη σπουδαία χειρονομία. Δράττοντας την ευκαιρία, μας ενημέρωσε ότι η Εκκλησία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη υποστήριξης κι αγάπης. Λίγο πριν αποχαιρετήσει το δυναμικό της "Μόρφωσης", συμβούλεψε τους μαθητές της να είναι επιμελείς και να μελετούν όσο πιο πολύ μπορούν.
   Στη συνέχεια, η οικογένεια της "Μόρφωσης", με τη βοήθεια του πατήρ Δημήτριου και του Πατήρ Σπυρίδωνα, εναπόθεσαν τις προμήθειες στο χώρο του "Οίκου Αγάπης" (παλαιό Οικοτροφείο), απ' όπου γίνεται και η διανομή των δεμάτων Αγάπης.
   Το Κέντρο Εκπαίδευσης "Morfosi" είναι άξιο- γι' ακόμη μια φορά- συγχαρητηρίων, γιατί πέρα από τη διάδοση της γνώσης, φροντίζει και για την καλλιέργεια των μαθητών του, και συνάμα- μέσω της συγκεκριμένης χειρονομίας- τείνει χείρα βοηθείας και στον πλησίον.

Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου