Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

4ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων: Με συμμετοχή και από τη Λευκάδα!


   Την Κυριακή, στις δεκαεννέα Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος Γύρος της Λίμνης Παμβώτιδας, στα Ιωάννινα, συνολικής αποστάσεως τριάντα χιλιομέτρων. Οι δρομείς και οι περιπατητές που συμμετείχαν, ξεπέρασαν τα χίλια άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν στα Ιωάννινα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μόνο και μόνο για να δώσουν το «παρών» στη γιορτή αυτή του αθλητισμού. Με συνθήματα όπως «Ρυθμός Ζωής» και «Τρέχουμε για τη Λίμνη, Τρέχουμε για το Περιβάλλον», η διοργάνωση υποστήριξε την αγάπη για τη ζωή και την άθληση, καθώς και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικά η συγκεκριμένη διαδρομή που ακολούθησαν οι αθλητές, είναι ξεχωριστής ομορφιάς και φυσικού κάλλους. Να χαίρεσαι να την τρέχεις και να την περπατάς!
   Φτάνοντας στην πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο, στάθηκα κοντά στη γραμμή του τερματισμού. Εκεί, όπου η προσπάθεια των αθλητών κορυφωνόταν. Άλλοι τερμάτιζαν δυναμικά, ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις και τους χρόνους τους, άλλοι με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, αλλά υπερήφανοι για τη συμμετοχή τους. Όλοι, πάντως, έδειχναν πολύ χαρούμενοι. Και το θέαμα, οφείλω να πω, ότι ήταν αρκετά συγκινητικό. Ιδιαίτερα, σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι πατεράδες- λίγο πριν τερματίσουν- έπαιρναν τα παιδιά τους από το χέρι και πέρναγαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού, ή στην περίπτωση ενός 77χρονου αθλητή που νίκησε τα τριάντα χιλιόμετρα, τερματίζοντας ολόχαρος κι ακμαίος.
   Η χαρά μου ήταν μεγάλη, όταν διαπίστωσα ότι υπήρχε συμμετοχή και από τη Λευκάδα. Αφού τερμάτισαν και ξεκουράστηκαν λιγάκι, τους αποθανάτισα. Από αριστερά διακρίνονται οι: Γιάννης Κατωπόδης, Ντίνος Σπηλιόπουλος, Μιχάλης Κονιδάρης, Γιάννης Κατωπόδης, Μαρίνος Γαζής, Άγγελος Βουκελάτος. Μάλιστα, ο κ. Βουκελάτος κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, οπότε περίμενε την ώρα της απονομής για να παραλάβει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε επάξια!
   Μπράβο σε όλους τους! Που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, της υγείας και της άθλησης, που δεν χάνουν λεπτό το κουράγιο τους και – βρέξει, χιονίσει- επιμένουν στο σκοπό τους. 
 
Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου