Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της "Δόξας" Λευκάδας

  
   Την Κυριακή, στις 6 Ιουνίου και ώρα 11:30 πρωινή, πραγματοποιήθηκε στο Ionion Star η τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Δόξα” Λευκάδας, υπό την προεδρία του κ. Θανάση Καββαδά.
   Ο πρόεδρος, αρχικά, ανακοίνωσε ότι είχε απευθύνει πρόσκληση για να παραστούν στη Συνέλευση τόσο στο Βουλευτή Ν. Λευκάδας κ. Μαργέλη, όσο και στο Νομάρχη και το Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Αραβανή και κ. Φέτση, αντίστοιχα. Συνέχισε διαβάζοντας την επιστολή που έστειλε ο τελευταίος εξηγώντας ότι δεν θα καταφέρει να παραστεί, ενώ παράλληλα διαβίβαζε τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας, που σηματοδότησε και την άνοδό της στη Β΄ Εθνική. Ο κ. Φέτσης αναφέρθηκε, επιπλέον, διαμέσου της επιστολής του και δια στόματος του κ. Καββαδά, στα έργα τα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και σε μία συμβολική επιχορήγηση ύψους 10.000,00 Ευρώ που δόθηκε στο Σωματείο. Η επιστολή του Δημάρχου έκλεισε με την αναγγελία επινικίων που θα πραγματοποιηθούν άμεσα προς τιμήν του Σωματείου.
   Ακολούθως, ο κ. Καββαδάς παρέθεσε τη θεματολογία της Συνελεύσεως που αφορούσε στον Αγωνιστικό, Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό της σεζόν που πέρασε.
   Ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι αναφέρθηκε στον προπονητή της ομάδας κ. Βουρνά, στον οποίο δόθηκε από την αρχή της χρονιάς ελευθερία κινήσεων, και που με τις επιλογές του και σε συνδυασμό με την εργασία όλων των παραγόντων- ο καθένας από το πόστο του- συνέβαλλε στην ανοδική πορεία της ομάδας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος μίλησε και για τις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης, που λειτουργούν στα πλαίσια του Σωματείου σε τρία επίπεδα, με επτά συνολικά τμήματα, και οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τη "Δόξα" Λευκάδας.
   Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς, κατά τον οποίο ο κ. Καββαδάς μίλησε με νούμερα. Παρέθεσε τόσο τα έξοδα, όσο και τα έσοδα, οφειλές από προηγούμενες χρονιές- που έχουν, όμως, τακτοποιηθεί από το Σωματείο-, για να καταλήξει ότι η τρέχουσα χρονιά κλείνει με το ταμείο να είναι μείον. Εντύπωση προκάλεσε δε το χρηματικό ποσό που δήλωσε ο πρόεδρος ότι καλύφθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ταμειακό έλλειμμα, φτάνοντας στα σημερινά του επίπεδα.
   Στα πλαίσια του διοικητικού απολογισμού, ο κ. Καββαδάς έκανε εκτενή αναφορά στις εκδηλώσεις που οργάνωσε το Σωματείο για τη συλλογή οικονομικών πόρων, όπως οι συναυλίες, οι λαχειοφόροι αγορές, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος μας αποκάλυψε ότι δεν είχαν όλες οι εκδηλώσεις την προσδοκώμενη κερδοφορία και έφερε ως παράδειγμα τη συναυλία με την Άννα Βίσση που πραγματοποιήθηκε το περσινό καλοκαίρι. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Καββαδάς στην εκδήλωση που παρευρέθηκε ο κ. Παπαλουκάς και η οποία έφερε και το όνομά του, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά παιδιά να συμμετάσχουν γνωρίζοντας από κοντά το γνωστό μπασκετμπολίστα και μαθαίνοντας από την εμπειρία του. Η εν λόγω εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία συμβάλλοντας σημαντικά και στην προβολή του τόπου μας σε πανελλήνιο επίπεδο. Τέλος, ο πρόεδρος επισήμανε και την απόκτηση γραφείων του Σωματείου στην Πλατεία του Αγίου Μηνά.
   Ολοκληρώνοντας τη θεματολογία της Γενικής Συνελεύσεως, ο κ. Καββαδάς εκδήλωσε την επιθυμία του να συνεχίσει την ενασχόληση του με το Σωματείο, θέτοντας, όμως, κάποιες προϋποθέσεις, καθότι το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Συγκεκριμένα, διατύπωσε τα παράπονά του για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζήτησε την υποστήριξή τους, μιας και η επιτυχία της ομάδας ήταν πολύ μεγάλη, οπότε πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής και χρηματοδότησης. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Καββαδά, μόνο από πλευράς του Βουλευτή κ. Μαργέλη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από όπου δεν έχουν λάβει την παραμικρή επιχορήγηση εδώ και τρία χρόνια.
Από τον απλό, καθημερινό κόσμο, ο κ. Καββαδάς δήλωσε ότι δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο, απλά θα ήθελε όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την ομάδα και την εξέλιξη της να γίνει μέλος του Σωματείου, καταβάλλοντας μία τυπική συνδρομή, προκειμένου για την ανεμπόδιστη πρόοδο της ομάδας.
   Πέρα από τα όποια παράπονα διατυπώθηκαν, είναι γεγονός ότι στη συγκεκριμένη τακτική Γενική Συνέλευση η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά- σύμφωνα και με τη σχετική δήλωση του προέδρου- και το κλίμα που επικράτησε ήταν αισιόδοξο. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, τα καλύτερα για τη "Δόξα" Λευκάδας και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου- οπότε και πραγματοποιούνται μεταγραφές και λοιποί σχεδιασμοί- θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου