Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ανακοινώσεις για την Υγειονομική Περίθαλψη των Ναυτικών

   
   Ο Οίκος Ναύτου είναι ο αρμόδιος φορέας που έχει την ευθύνη για την περίθαλψη και την προστασία της υγείας, καθώς και την επιδότηση της ανεργίας, των ναυτικών και των οικογενειών τους.
   Τη Δευτέρα το πρωί, στις 9 Μαΐου, από τη Λευκάδα, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες, η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Μαρία Δίπλα προέβη σε ανακοινώσεις σχετικές με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, σε μία προσπάθεια αποφυγής της γραφειοκρατίας.
   Η κ. Δίπλα δήλωσε ότι ο Οίκος Ναύτου έχει καταστεί πλέον βιώσιμος- αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του προς τους ναυτικούς-, μέσω της έγκαιρης καταγραφής και επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η πραγματική καταγραφή και αποτύπωση των οφειλών του.
   Όσον αφορά στη Λευκάδα, μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβάσεων με τους γιατρούς του νησιού, οι οποίοι μέσω ενός απλού λογισμικού θα καταχωρούν τις ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να απλουστεύεται η όλη διαδικασία. Επιπλέον, μάθαμε ότι η Λευκάδα έχει περί τους 2.500 ναυτικούς καταγεγραμμένους στα μητρώα του Οίκου Ναύτου και ακόμη χίλιους από τα γύρω νησιά.
   Ολοκληρώνοντας, η κ. Δίπλα μας είπε ότι ο Οίκος Ναύτου προγραμμάτισε έγκαιρα όλες τις πληρωμές του, ότι έχει άριστη συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και ότι εφεξής η κατάθεση των επιδομάτων προς τους ναυτικούς θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου