Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Μία Μουσική Εκδήλωση όλο Νοήματα & Αισθήματα


    
   Μία υπέροχη μουσική παράσταση μας χάρισαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας, την Πέμπτη το απόγευμα, στις 5 Μαΐου, στην Αίθουσα Φιλαρμονικής Λευκάδας.
   Το 2ο Γυμνάσιο οργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά τη συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον έρωτα και την αγάπη, τη φιλία και τη συναδέλφωση.
   Η κ. Αυγέρη, διευθύντρια του σχολείου, ευχαρίστησε τόσο τους μαθητές και τους καθηγητές που θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της παράστασης, όσο και τους γονείς που τους συμπαραστέκονται κάθε χρονιά. Στη συνέχεια, διατύπωσε τα παράπονα της, μιας και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου αρκετοί "επίσημοι".
   Τραγούδια όπως τα: "Να μ' αγαπάς", "Αν σ' Αρνηθώ Αγάπη μου", "Να με προσέχεις", "Άνθρωπε Αγάπα" και άλλα, ακούστηκαν από τη Χορωδία, με τη συνοδεία της Ορχήστρας. Ανάμεσα στα τραγούδια, ήχησαν στην αίθουσα λογοτεχνικά αποσπάσματα από ποιητικά και πεζά κείμενα.
   Το πρόγραμμα της παράστασης περιελάμβανε ως επίλογο το ακόλουθο απόσπασμα, από το έργο "Η ζωή εν τάφω" του Στρατή Μυριβήλη:
   "Πόση αγάπη υπάρχει στον κόσμο! Άφθονη σαν ποτάμι που χύνεται μέσα σ' έναν κάμπο. Ανθισμένη σαν ένας λόφος κόκκινος από τις παπαρούνες, που σε φωνάζουνε να τις κόψεις. Δεν έχεις παρά να σκύψεις να τις κόψεις". 
Ματίνα Βεντούρα / matina@nealefkadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου