Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα με τον "Ορφέα"



   Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Ορφέας» Λευκάδας γιόρτασε δεόντως τα φετινά Χριστούγεννα! Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το απόγευμα, στις 23 Δεκεμβρίου, το κτήριο του «Ορφέα» πλημμύρισε από παιδιά, που είχαν τη χαρά να ακούσουν παραμύθια της λευκαδίτικης παράδοσης- χρωματισμένα με την ιδιαίτερη προφορά του τόπου- από την αφηγήτρια Μαρία Σκληρού. Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι του «Ορφέα» μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες. Η μία ομάδα ακολούθησε την κ. Τούλα Σκληρού, η οποία έδειξε στα παιδιά πώς να ζυμώνουν «βλάχες», η δεύτερη ομάδα κατασκεύασε πολύχρωμα καραβάκια με τη βοήθεια της κ. Μαρίας Κολοκύθα, και η τρίτη ομάδα έφτιαξε μάσκες καλικάντζαρων από χαρτοσακούλες με τη συνδρομή της κ. Μαρίας Ρούσσου και της κ. Όπυς Γεωργίου. Παράλληλα, μικροί, μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο, να ακούσουν παραδοσιακή Επτανησιακή μουσική, να αποκτήσουν γούρια- ρόδια και κουτσούνες- για το νέο έτος, και ουσιαστικά να αισθανθούν το πνεύμα των Χριστουγέννων!
   Για την επόμενη μέρα, ο «Ορφέας» μας επιφύλασσε ακόμα μία έκπληξη! Μικρά και μεγάλα παιδιά συναντήθηκαν στο Μουσείο, όπου ντύθηκαν όλοι στα κόκκινα, πήραν τα τρίγωνά και τα μπαλόνια τους ανά χείρας, και τραγούδησαν, σε όλους όσους είχαν την τύχη να τους συναντήσουν στο διάβα τους, τα Κάλαντα  των Χριστουγέννων.
   Σε συζήτηση που είχα με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο του «Ορφέα» κ. Μαρία Ρούσσου, σε σχέση με τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα του Συλλόγου, μου είπε: «Στόχος μας είναι, με  χαρούμενη γιορτινή διάθεση, να γίνει γνωστή η επανίδρυση της «Μαντολινάτας» του «Ορφέα» και η ενίσχυσή της από τους πιο μικρούς μέχρι τους  μεγάλους μας φίλους».
   Από τη μεριά μου, να πω ότι ο «Ορφέας» κατάφερε πραγματικά να μεταδώσει σε όλους μας μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, ακριβώς όπως αρμόζει στις ημέρες αυτές των εορτών!

Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου