Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ομαδική Έκθεση Ακουαρέλας



   Τη Δευτέρα, στις 15 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», στην πλατεία Μαρκά, εγκαινιάσθηκε η Ομαδική Έκθεση Ακουαρέλας των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου «Μπλάι». Οι μαθητές του Εργαστηρίου, Ρούλα Γουρζή, Παρθενία Μπαζίνα, Άντζελα Αργεντίνο, Ευαγγελία Ιάκοπς, Χίλντεγκαρτ Κακλαμάνη, Καίτη Κακαβούλη και Γιώργος Μπίκας, μας υποδέχθηκαν, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τις δημιουργίες τους.
   Τα μέλη της ομάδας άντλησαν την έμπνευσή τους από τη λευκαδίτικη φύση και τα τοπία της, από τις παλιές παραδοσιακές γειτονιές, τα λουλούδια που στολίζουν το νησί, καθώς και από άλλα αντικείμενα, που ενέπνευσαν ξεχωριστά τον καθένα τους.
   Το εν λόγω Εικαστικό Εργαστήρι δέχεται τα μέλη του εδώ και πέντε χρόνια, μία φορά την εβδομάδα, υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου και καθηγήτριας καλών τεχνών Tia Bley. Να πούμε δε ότι ορισμένες φορές, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως, ζωγραφίζουν και στην ύπαιθρο, που με τις μυρωδιές και τις εικόνες της συμβάλλει στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δημιουργημάτων τους.
   Ήταν μία όμορφη βραδιά. Η Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» γέμισε από κόσμο, τόσο από τους μαθητές του Εργαστηρίου, όσο και από φιλότεχνους Λευκαδίτες οι οποίοι διψούν να παρακολουθούν δρώμενα τέχνης και πολιτισμού.
   Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Δεκεμβρίου. Κατηφορίζοντας την αγορά, θυμηθείτε να λοξοδρομήσετε και να επισκεφθείτε την έκθεση, στην πλατεία Μαρκά. Μία έκθεση που ξεχωρίζει με την απλότητα, τη φρεσκάδα και τη λουλουδιαστή της διάθεση. Όλο χρώματα κι αρώματα!!! 

Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου