Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Παιδόφιλοι & Παιδοφιλία

   Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, διαπιστώνω ότι οι ειδήσεις είναι κυρίως άσχημες. Στην ασχήμια της σημερινής πραγματικότητας, προστίθενται και οι ειδήσεις για συλλήψεις παιδόφιλων, που διαρκώς πυκνώνουν τελευταίως. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ ανησυχώ για το φαινόμενο αυτό που γενικά λέγεται, μα δεν πολυσυζητιέται. Εκτενώς και δημοσίως, ώστε να υπάρξει σωστή ενημέρωση για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών που μπορεί να διαστρεβλώσουν ψυχές κι ολόκληρες ζωές.
   Τις προάλλες, συγκεκριμένα, μάθαμε για τη σύλληψη ενός νομαρχιακού υπαλλήλου στην Άρτα, ο οποίος χρησιμοποιούσε ακόμα και τον υπολογιστή που του είχε διατεθεί από την υπηρεσία του- προκειμένου να εξυπηρετεί τους συμπολίτες του-, για να ικανοποιεί τον αρρωστημένο ψυχισμό του, συλλέγοντας αρχεία με παιδοφιλικό υλικό. Στο λεξικό, παιδοφιλία και παιδεραστία είναι λέξεις συνώνυμες.
    Άλλο περιστατικό, ένας "ρεπόρτερ" της επαρχίας που τον πρόβαλλαν τα αθηναϊκά μέσα ως αστεία κι αξιοπερίεργη ατραξιόν, κι όλοι εμείς γελάγαμε μαζί του, χωρίς κανείς μας να υποψιάζεται την επικινδυνότητά του. Ακόμη ένα συμβάν, εντοπίστηκε πρόσφατα και στο Βόλο. Επιχειρηματίας αυτή τη φορά.
   Είναι συχνές οι ειδήσεις αυτού του περιεχομένου που αφορούν είτε σε Έλληνες, είτε σε ξένους. Η αρρώστια, βέβαια, δεν γνωρίζει εθνικότητες, κοινωνικά και εισοδηματικά στρώματα, ηλικίες και αξιώματα. Είναι δίπλα μας. Και αν νομίζουμε ότι δεν μας αφορά, ίσως αύριο, άντε μεθαύριο, μπορεί και να μας χτυπήσει την πόρτα. Γι' αυτό, ας μην εφησυχάζουμε. Είναι θεμιτή η μετρημένη καχυποψία απέναντι σε χαριτωμένα τηλεοπτικά διαφημιστικά- που καλλιεργούν, όμως, νοήματα νοσηρά-, καθώς και σε συμπεριφορές και βλέμματα διπλανά...

Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου