Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κατάληξη

   Στο προηγούμενο φύλλο, ο δαίμονας της σελιδοποίησης «ροκάνισε» το κείμενο της «Καθαρής Ματιάς», με αποτέλεσμα να το αφήσει μετέωρο κι ανολοκλήρωτο.  Επειδή, όμως, η κατάληξη κάθε ιστορίας καθορίζει το νόημα και τη σημασία της, παραθέτω τις δύο τελευταίες παραγράφους της στήλης της περασμένης εβδομάδας, υπό τον τίτλο «Τα φαινόμενα απατούν…», ως εξής:   

   «Για όσους δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συμμαζευτούν και να περιορίσουν τις μεγαλομανίες, τις καταχρηστικές συμπεριφορές, τις ανούσιες προκλήσεις. Ειδικά, στην περίπτωση των δημόσιων προσώπων, που διαχειρίζονται χρήμα κρατικό, επηρεάζοντας τύχες εθνικές και κατ’ επέκταση ανθρώπινες ζωές.
  Κι όσο για όλους εμάς- τους κοινούς θνητούς- οφείλουμε να αναθεωρήσουμε. Να απομυθοποιήσουμε ανθρώπους, θεσμούς και καταστάσεις. Γιατί, διαρκώς αποδεικνύεται- πρακτικά και, δυστυχώς, περίτρανα- ότι: τα φαινόμενα απατούν…».

   Αυτή την εβδομάδα, δεν θα γράψω κάτι. Υπάρχουν φορές που οι συνθήκες στέκονται εμπόδιο ανυπέρβλητο στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα…

Ματίνα Βεντούρα / matventura777@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου